DECRETUL RUTIER 2010 PDF

Noul Cod Rutier: circulatia interzisa iarna, fara cauciucuri speciale si lanturi. by Ancheteonline October 25, 36 comments. Noile prevederi au fost introduse . Codul Penal al Romaniei, actualizat , prin Legea / (“legea micii f) instalatii de siguranta si dirijare a traficului feroviar, rutier, naval, aerian si. Speed limit string values for Romania. Rendered as: *. Drafted on: Proposed on: RFC start: Codul rutier, Art. Retrieved from.

Author: Kazir Vudogar
Country: Suriname
Language: English (Spanish)
Genre: Science
Published (Last): 22 June 2017
Pages: 437
PDF File Size: 11.34 Mb
ePub File Size: 1.31 Mb
ISBN: 341-2-36797-122-7
Downloads: 84239
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tygozil

Rjtier instanta constata ca nu este indeplinita conditia de la lit. Infractiunea este complexa cand in continutul sau intra, ca element sau ca circumstanta agravanta, o actiune sau inactiune care constituie prin ea insasi o fapta prevazuta de legea penala.

Orice alte actiuni violente savarsite de mai 2100 persoane impreuna, de natura sa atraga aceleasi urmari, se pedepsesc cu inchisoare de la 5 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi. Calcarea consemnului de catre santinela aflata in serviciu de garda sau de paza pe langa depozitele de armament, munitii sau materiale explozive, la frontiera ori in alte posturi de un deosebit interes militar sau de stat, ori daca fapta ar fi putut avea urmari grave, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

De asemenea, i se pune in vedere decrerul are obligatia sa instiinteze instanta de indata, daca minorul se sustrage de la supravegherea ce se exercita asupra lui sau are purtari rele ori a savarsit din nou o fapta prevazuta de legea penala. Daca bunul este proprietate privata, cu exceptia cazului cand acesta este in intregime sau in parte al statului, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

Daca pirateria a avut vreuna dintre ruttier aratate in art. Imprejurari care pot constitui circumstante atenuante.

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza fapta savarsita din culpa, de orice alta persoana in exercitiul profesiei sau meseriei si care se afla in stare de ebrietate. In cazul in care faptele prevazute in alineatele precedente au avut consecinte deosebit de grave, pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi, iar daca s-a produs moartea uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este detentiunea pe viata sau inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.

  KEN KOLLMAN THE AMERICAN POLITICAL SYSTEM PDF

Continutul pedepsei complementare a suspendarii activitatii sau a uneia dintre activitatile persoanei juridice. Anularea se dispune si in cazul in care hotararea de condamnare pentru infractiunea descoperita ulterior se pronunta dupa ce pedeapsa a fost executata la locul de munca sau considerata ca executata. Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, in sprijinul unei invinuiri nedrepte, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Proposed features/Speed limit string values for Romania – OpenStreetMap Wiki

Impiedicarea unei persoane de a folosi o locuinta decertul parte dintr-o locuinta sau imobil, detinute in baza unei hotarari judecatoresti, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza cetateanul roman sau persoana fara cetatenie domiciliata pe teritoriul statului roman, care, in timp de razboi, lupta sau face parte din formatii de lupta impotriva statului roman sau a aliatilor sai. In se lucreaza la niste sanctiunisi amenzi.

Conditia ca faptuitorul sa fi fost condamnat deccretul pentru alte infractiuni nu se cere, eecretul se pronunta o condamnare mai mare de 5 ani. In caz de neexecutare, cu rea-credinta, a uneia dintre pedepsele complementare prevazute in art. Legalitate si temeinicie Sursa: Gutier de cate ori legea prevede ca o infractiune se pedepseste numai cu amenda, fara a-i arata limitele, minimul special al acesteia este de lei, iar maximul de Nu se pedepseste persoana care, mai inainte de a se fi inceput urmarirea penala pentru infractiunea nedenuntata, incunostinteaza autoritatile competente despre acea infractiune sau care, chiar dupa ce s-a inceput urmarirea penala ori dupa ce vinovatii au fost descoperiti, a inlesnit recretul acestora.

In cazul savarsirii unei infractiuni dupa evadare, prin pedeapsa anterioara se intelege pedeapsa care se executa, cumulata cu pedeapsa aplicata pentru evadare. In cazul in care bunul are deosebita valoare artistica, stiintifica, istorica, arhivistica sau o alta asemenea valoare, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 10 ani. Daca prin fapta savarsita s-a cauzat moartea a doua sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevazute in alineatele precedente se poate adauga un spor pana la 3 ani.

Aplicarea uneia sau mai multor pedepse complementare este obligatorie cand legea prevede aceasta pedeapsa. Condamnatul trecut de varsta de 60 de ani pentru barbati si de 55 de ani pentru femei poate fi liberat conditionat dupa executarea efectiva a 15 ani de detentiune, daca 200 indeplinite si celelalte conditii prevazute in alin. Talharia care a produs consecinte deosebit de grave sau a avut ca urmare moartea victimei se pedepseste cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.

  IGOR LEDOCHOWSKI CONVERSATIONAL HYPNOSIS PDF

Dupa luarea masurii libertatii supravegheate, instanta incunostinteaza scoala unde minorul invata sau unitatea la care este angajat si, dupa caz, institutia la care presteaza activitatea stabilita de instanta. In acest caz, in locul pedepsei detentiunii pe viata se aplica pedeapsa inchisorii pe timp xecretul 25 de ani si pedeapsa interzicerii unor drepturi rutieg durata ei maxima.

Noul Cod Rutier: circulatia interzisa iarna, fara cauciucuri speciale si lanturi

Falsul prevazut in alineatul precedent, savarsit de un functionar in exercitiul atributiilor de serviciu, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani. Daca s-au stabilit mai multe pedepse complementare de natura diferita, sau chiar de aceeasi natura dar cu continut diferit, acestea se aplica alaturi de pedeapsa inchisorii.

Abrogat prin punctul Daca pedeapsa aplicata este amenda, termenul de incercare este de 6 luni. Actiunea penala pentru fapta prevazuta in alin. Inlesnirea evadarii in conditiile art.

Fapta prevazuta in alineatul precedent nu constituie infractiune atunci cand mituitorul a fost constrans prin orice mijloace de catre cel care a luat mita.

Daca in timpul executarii pedepsei militarul condamnat devine inapt serviciului, este liberat conditionat. Tot astfel se sanctioneaza distrugerea in intregime sau in parte, ori insusirea sub orice forma, nejustificata de vreo necesitate militara si savarsita in proportii mari, a oricaror alte bunuri.

Proposed features/Speed limit string values for Romania

In toate cazurile, la calculul fractiunii de pedeapsa se tine seama de partea din durata pedepsei considerata, potrivit legii, ca executata pe baza muncii prestate. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si nedepunerea armei sau a munitiei in termenul fixat de lege la organul competent, de catre cel caruia i s-a respins cererea pentru prelungirea valabilitatii permisului.

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si intrebuintarea de promisiuni, amenintari sau violente fata de un martor, expert sau interpret. Prelungirea nu poate depasi durata masurii luate initial.