KATEKIZEM KATOLIKE CERKVE PDF

Kompendij družbenega nauka Cerkve (The Compendium of the Social Doctrine of the Katekizem katoliške Cerkve (Catechism of the Catholic Church). Katekizem katoliške Cerkve za mlade – čez nekaj tudi v slovenščini!! (knjiga, ne video:)). YouCat: v slovenščini ; katekizem Katoliške Cerkve za mlade. Front Cover. Ecclesia Catholica. Slomškova Založba, – pages.

Author: Gajar Faer
Country: Romania
Language: English (Spanish)
Genre: Love
Published (Last): 15 July 2015
Pages: 423
PDF File Size: 17.82 Mb
ePub File Size: 4.15 Mb
ISBN: 633-1-80030-825-8
Downloads: 64462
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kigore

Zakramentalna milost je milost Svetega Duha, katolie jo podarja Kristus in je lastna vsakemu zakramentu. Spovej se svojih grehov in prejmi zakrament sprave vsaj enkrat na leto.

Kaj obsega skupni blagor?

Iz nje napravi mater “celotnega Kristusa”, to se pravi mater Jezusa Glave in Cerkve, njegovega Telesa. Kaj je treba storiti, da se izognemo vojni?

YouCat: v slovenščini ; katekizem Katoliške Cerkve za mlade – Ecclesia Catholica – Google Books

Ali imamo odgovornost pri grehih, ki jih storijo drugi? Open Preview See a Problem? Write a review Rate this item: Hardcoverpages. Trpljenje Kristusovo, katwkizem me. V svoje rane sprejmi me.

Prve tri so bolj naravnane na Boga in nas vodijo k njemu zaradi njegove slave: Kaj Bog prepoveduje, ko zapoveduje: Cerkev tako z milostjo Svetega Duha prehiteva, rojeva in hrani vero posameznega kristjana.

  C1008 TRANSISTOR PDF

Hvaljenje je oblika molitve, ki najbolj neposredno priznava, da je Bog Bog. Tudi najbolj notranja molitev nikakor ne more shajati brez ustne molitve. Amputacije udov in pohabljanja osebe so nravno dovoljene samo za neobhodno nujne terapevtske namene iste osebe. Kdor se zaveda, da je storil velik greh, mora prejeti zakrament sprave, preden pristopi k obhajilu.

Kako Jezus razlaga postavo?

Katekizem Katoliške cerkve

Kdo je ustvaril svet? Odgovornost imamo, kadar pri njih sodelujemo s krivdo. Kaj je hvalna molitev? Kaj so sadovi Svetega Duha?

Katekizem Katoliške cerkve – Wikinavedek

Katere so predpodobe krsta v Stari zavezi? Kako naj beremo Sveto pismo? Kolikor bolj delamo dobro, toliko bolj postajamo svobodni. Kateri grehi zelo nasprotujejo zakramentu zakona? Zakaj se ta zakrament imenuje krizma ali confirmatio, birma? Kako Devica Marija pomaga Cerkvi?

Kako gledamo na otroka? Jezusa, svojega Sina, prosi za potrebe ljudi. The Catholic Church kaatolike among the oldest institutions in the world and has played a prominent role in the history of Western civilisation.

Stvar pastirjev in katehetov pa je, da razlagajo njihov smisel, ki je zmeraj usmerjen na Jezusa Kristusa. Kaj zahteva Gospodova beseda: Slovenian View all katoluke and formats. Kdo deluje v liturgiji? Veruj v enega Boga!

  BROWN LEMAY BURSTEN QUIMICA LA CIENCIA CENTRAL PDF

Kje najdemo novo postavo? V evharistiji postane Kristusova daritev tudi daritev udov njegovega telesa. Kateri prostori imajo v sakralnih stavbah poseben pomen? Kaj pomeni, da je Cedkve “govoril po prerokih”? Ker je Gospod res vstal, aleluja.

YOUCAT v slovenščini : katekizem katoliške Cerkve za mlade

Voda strani Kristusove, operi me. Jezus se je nato “prikazal Petru in dvanajsterim. On presega svet in zgodovino. Kaj je zakonska privolitev?

Prav tako ga ni dovoljeno ovirati, da bi delal po svoji vesti, zlasti v verskih zadevah. Bila je pripravljena v stari zavezi z izvolitvijo Izraela, znamenjem prihodnjega zbiranja vseh narodov.

Kako se oblikuje vest, da bo pravilna in resnicoljubna? Finding libraries that hold this item